2010. december 20., hétfő

Karácsonyi készülődés 2. (mézeskalács)

Mézeskalács...

...-ot sütöttünk! Be kell vallanom, hogy mindig is utáltam a mézeskalácsot. Szerintem azért, mert mikor gyerekkoromban, a búcsúban hosszas könyörgés után kaptam egy szépséges mézeskalács szívet, és végre megkóstolhattam, szomorúan konstatáltam, hogy nem annyira finom, mint amennyire szép. Óriási csalódás volt, hogy puhának kinéző, mesebeli édesség kemény és rosszízű.

Aztán tavaly egy kolléganőm készített, és megkínált belőle. Mivel nem szerettem volna megbántani, elfogadtam. Olyan pozitívan csalódtam, hogy eldöntöttem, idén mi is készítünk.
Ma a harmadik adagot fogom kisütni, de nem tudom megunni. Rájöttem, hogy az a legjobb, ha egyik nap bekeverem a tésztát, következő nap kisütöm és harmadik nap együtt díszítjük (és esszük :)).

Ilyenek lettek (amik megmaradtak a fotózásig :))
















Néhány gondolat, tapasztalat, észrevétel a díszítéssel kapcsolatban:
  • A tojásfehérjés díszítő sokkal fehérebb és szebb, ha előbb kemény habbá verem a fehérjét. (1 tojás fehérjéhez 200gr. porcukor kell)
  • Olvasztott étcsokival is lehet díszíteni, nagyon szép és nagyon finom is! :)
  • A piskótaformával csudaszép virágokat lehet készíteni!
Nagy sikerük volt, amikor belesütöttem a formákba:
  • étcsokoládé
  • franciadrazsé
  • gumicukor(!!!)
  • aszalt vörösáfonya
  • tökmag



Ma kipróbálom hogyan lehet cukrot színezni. Majd beszámolok arról is :)




3 megjegyzés:

Lidércke írta...

Szépek lettek. :))

Timi írta...

Nyami, jól néznek ki, nekem már a mézeskalács illatától is csorog a nyálam :)

Timi írta...

Kedves Buka! Nézz be hozzám, ha van kedved : http://cukotas.blogspot.com/2011/01/dij-atiratol.html

Megjegyzés küldése