2011. április 24., vasárnap

Horgolt Húsvét

Ígértem a folytatást, hát itt van. Legutóbbi beírásom óta nem készítettem sok új húsvéti mütyürt, viszont kipróbáltam a keményítést. Sokkal többet mutatnak így a kosárkák, ezért befotóztam őket újra, hogy lássátok a különbséget. A következőképpen keményítettem a horgolmányaimat:

1 dl. vízhez 5 evőkanál cukrot kevertem, majd folyamatos kevergetés mellet addig melegítettem a tűzhelyen, amíg el nem olvadt teljesen a cukor. Miután kihűlt a cukros víz, belemártottam (megnyomkodtam) a kosárkákat, hogy teljesen átitassa a szirup, aztán formáztam és hagytam megszáradni őket. Ez a főzet bőven elég volt az összes eddigi alkotás keményítésére.


A tojásokat a tavalyihoz hasonlóan fogom díszíteni, így:

Régi kosarak:




Újak:




A tyúk, ami volt már cápajelmez és sárkány is :)


Végül a legnagyobb kedvencem, a leg elvetemültebb nyúl, amit eddig láttam…


Van benne valami báj, de azért simán kinézném belőle azt is, hogy sorozatgyilkos lesz, ha felnő :)

Döntsétek el…


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése