2011. június 18., szombat

Nemezelt levendulazsák

 Ha jól emlékszem ez az első tárgy amit magamnak nemezeltem. Persze csak azért, hogy kiderítsem működik-e az elképzelésem :)

Nem voltam biztos benne, hogy ha belenemezelem a szárított levendulavirágokat, akkor azok túlélik, pedig de. Ez nem olyan színes, mint az előző játék és talán nem is mutat olyan jól, viszont nagyon jó a tapintása :)
Természetesen ismét sokat tanultam. Látom a hibáimat és kedvet kaptam további kísérletezgetésre is. Ja, és most először próbáltam ki, hogy egy anyagdarabkát és díszítésül csiprkét is gyúrok a gyapjúba.

Jöjjenek a képek:


Itt egy negyed órányi simítás után megforgítottam és ráhajtottam a széleket

ilyen lett

Mosás előtt

Mosás után. (Érdemes megfigyelni mennyit ment össze)


A virágok között látszik a puha anyag

2011. június 15., szerda

Nemezelt malomjáték

Szerettem volna kedvenc Dajkánknak búcsúajándékként közösen nemezelni valamit Bobojszával és ezt találtam ki. Mivel holnap lesz utoljára, ezért holnap adjuk oda (nem úgy mint ezt :)) Régebben készítettem már malomtáblát, a gyerekek szeretnek is vele játszani, de ez határozottan jobban sikerült…szerintem. Természetesen ezen is látszik, hogy rengeteg dolgot meg kell még tanulnom a nemezelésről, de úgy gondolom nem vagyok reménytelen eset :)


Most először próbáltam ki, hogy a közeli hobbiboltban vásárol nemezelhető fonallal milyen dolgozni. Remek :) Nagyon szép. És puha. És szép…

Elárulom, hogy nekem a tábla színei tetszenek a legjobban. Nem terveztem, csak pakoltam és nagyon jól tettem! :)

Na. Beszéljenek a képek



Csaigabiga


és végül a készlet:









2011. június 14., kedd

Szörpike

Mivel múlt pénteken volt az utolsó napom a munkahelyemen, búcsúajándék gyanánt Kollégáimnak elkészíettem Limara levendulás mentaszörpét.
Aztán továbbgondoltam a receptet és készítettem egy adag levendulás egresszörpöt is. Ez is nagyon különleges ám, érdemes kipróbálni, vagy épp kísérletezgetni ezzel a recepttel. Én biztosan kipróbálok még néhány változatot.
Lefotóztam a növényeket, mert olyan gyönyörűek együtt...

2011. június 13., hétfő

Nagyi névnapjára

készítettük ezt a nyakláncot, a pedagogusnapra készült ajándék testvére. :)
Kököjszi rajzolta a csigát, Bobojsza pedig a virágot.
Szép, ugye? :)

2011. június 12., vasárnap

Pedagógusnapra

készítettük közösen Kököjszivel ezt a nyakláncot. A Tanító néninek nagy kedvencei a süncik, ezért Kököjszim rajzolt Neki egyet. Nekem nagyon tetszik, a Tulajdonos pedig büszkén hordja :)